SlovenskoSprávy

Prezidentka Čaputová prijme po Ficovi aj predsedov Hlasu-SD a KDH, stretla sa aj so Šimečkom

2.10.2023 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová bude v utorok pokračovať v sérii povolebných rokovaní s lídrami politických strán. O 9:30 prijme predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho a o 11:00 predsedu KDH Milana Majerského.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

V pondelok prezidentka prijala v Prezidentskom paláci Roberta Fica, lídra strany Smer-SD, ktorá zvíťazila v sobotňajších parlamentných voľbách, a poverila ho zostavením vlády. Ako uviedol Robert Fico po stretnutí, prezidentka mu dala na vytvorenie nového kabinetu 14 dní.

Dodal, že nebude cez médiá oznamovať, s ktorými stranami bude v akom poradí rokovať, ale urobí všetko preto, aby vznikla vláda. Čaputová sa v pondelok stretla aj s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom. Najbližšie dni podľa nej ukážu, ktoré strany budú schopné nájsť väčšinu v parlamente pre podporu svojej koalície.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Predčasné voľby na Slovensku 2023 (fotografie)

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová prijme po Ficovi aj predsedov Hlasu-SD a KDH, stretla sa aj so Šimečkom © SITA Všetky práva vyhradené.