SprávySvet

Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzíve juhovýchodne od Bachmutu, tvrdí Inštitút pre štúdium vojny

7.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzívnych akciách zhruba osem kilometrov juhovýchodne od mesta Bachmut na východe Ukrajiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Uviedol to americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW), ktorý poukazuje na zdroje z ukrajinských ozbrojených síl. Zároveň geolokačné zábery ukazujú, že ukrajinskí vojaci postúpili medzi obcami Robotyne a Verbove v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Informuje o tom web Kyiv Independent. Hovorca ukrajinských síl na východe krajiny Iľja Jevlaš uviedol, že Kyjev sa pripravuje na ofenzívne operácie počas jesene a zimy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Jevlaš zdôraznil, že sa síce zvýšia nároky na zásobovanie a daždivé a hmlisté počasie bude komplikovať použitie dronov a taktického letectva, ale ukrajinské sily budú pokračovať v boji. Jeho vyhlásenie sa zhoduje s názorom ISW, že počasie nezabráni ani jednej zo strán v realizácii ofenzívnych operácií počas zimy 2023/2024, ak budú mať dobré zásobovanie a rozhodnú sa pre útoky.

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, Ukrajinská protiofenzíva, ukrajinské ozbrojené sily, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzíve juhovýchodne od Bachmutu, tvrdí Inštitút pre štúdium vojny © SITA Všetky práva vyhradené.