SlovenskoSprávy

Šimkovičová vymenovala dôvody, prečo by mala byť ministerkou kultúry. Nálepku dezinformátora odmieta

18.10.2023 (SITA.sk) – Nominantka Slovenskej národnej strany na post ministerky kultúry Martina Šimkovičová (SNS) vymenovala dôvody, prečo bude dobrou ministerkou.

Všeobecný rozhľad aj skúsenosti

Šimkovičová sa na facebookovom profile Televízia Slovan vyjadrila, že ako bývalá moderátorka disponuje širokým všeobecným rozhľadom a ako bývalá členka parlamentu disponuje aj politickými skúsenosťami.

„Môžem o sebe s určitosťou povedať, že som charakterovo konzistentná,“ uviedla Šimkovičová a dodala, že nomináciu prijala s plnou vážnosťou.

Nálepku dezinformátora odmieta

„V čase silnej informačnej cenzúry som prijala prácu v súkromnej televízii s úmyslom objektívne vyvážiť informačnú nevyrovnanosť. Akúkoľvek spojitosť s nálepkou dezinformátora z hĺbky duše odmietam. Prepáčte mi, ale vnímam to ako hlboké nedorozumenie,“ vyhlásila Šimkovičová a pokračovala, že disponuje riadnym vysokoškolským vzdelaním.

„V mojej rigoróznej práci som sa venovala vplyvu médií na psychiku detí,“ dodala nominantka na post ministerky kultúry s vierou, že v prípade prijatia jej nominácie bude ministerstvo kultúry riadna, vážená a rešpektujúca inštitúcia.

„Verím, že slovenská spoločnosť sa vie zhodnúť na tom, že sa nechceme medzi sebou hádať. Som presvedčená, že hádky pramenia z nedorozumenia a z nerešpektovania. Som pripravená diskutovať a konať tak, aby dochádzalo k vzájomnému pochopeniu a rešpektu. Považujem to za základný stavebný kameň kultúry spoločnosti. Ak by sme nateraz dokázali odhodiť predsudky za hlavu a nechali ma naplno pracovať, rada budem čeliť objektívnej konštruktívnej kritike mojej práce v budúcnosti,“ uzavrela Šimkovičová.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Kandidát, Ministerka kultúry SR
Zdroj: SITA.sk – Šimkovičová vymenovala dôvody, prečo by mala byť ministerkou kultúry. Nálepku dezinformátora odmieta © SITA Všetky práva vyhradené.