SlovenskoSprávy

SNS nomináciu Huliaka nezmení, Čaputová sa bojí preverovania finančných projektov

19.10.2023 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) trvá na nominácii Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia a nemieni ju zmeniť.

Ústavné kompetencie

Národniari berú na vedomie vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, no vyzývajú hlavu štátu k rešpektovaniu volebných výsledkov.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD, SNS)

Apelujú na Čaputovú, aby neprekračovala svoje ústavne dané kompetencie. SNS je presvedčená, že ako koaličný partner, ktorý získal v parlamentných voľbách mandát, má nárok konať v personálnej oblasti.

Okolie prezidentky

„Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené,“ uviedla SNS v tlačovej správe.

Národniari tiež poznamenali, že oni nepripomienkujú to, či má byť Michal Šimečka (predseda hnutia Progresívne Slovensko) podpredsedom Národnej rady (NR) SR, alebo nie, a rešpektujú volebný výsledok.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister životného prostredia SR, Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS), Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – SNS nomináciu Huliaka nezmení, Čaputová sa bojí preverovania finančných projektov © SITA Všetky práva vyhradené.