SlovenskoSprávy

Po Trnave jazdil opitý na mol, 52 ročný vodič ide do väzenia a príde aj o auto

25.10.2023 (SITA.sk) – Muž, ktorý jazdil so Škodou Fabia po Trnave s viac ako tromi promile alkoholu, ide do väzenia. Príde aj o auto, ktoré prepadne v prospech štátu. Podozrivú jazdu zo strany na stranu si všimla hliadka trnavskej dopravnej polície v piatok na Mikovíniho ulici. Vodič výzvy na zastavenie ignoroval, policajti ho na Bulharskej ulici predbehli a zablokovali.

„Policajtom bolo už po vystúpení z auta jasné, že muž bol silne pod vplyvom alkoholu. Túto skutočnosť potvrdila aj dychová skúška, pri ktorej mu v dychu zistili 3,15 promile. Pri kontrole hliadka dokonca zistila, že má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2025,“ informovala trnavská polícia.

Namiesto polikliniky cela

Muž policajtom povedal, že celý deň popíjal víno a potom mal zaviezť svojho otca na pravidelné ošetrenie k doktorovi. Tam však už nedošli a namiesto zdravotníckeho zariadenia skončil 52 ročný vodič v policajnej cele.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Trnava v utorok vydal v rámci tzv. superrýchleho konania trestný rozkaz, ktorým uznal obvineného za vinného zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Už pozná svoj trest

„Bol mu uložený úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 10 mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu súd uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v trvaní 78 mesiacov a trest prepadnutia veci a to osobného motorového vozidla, ktorého vlastníkom sa stáva štát,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Viac k témam: hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jazda pod vplyvom alkoholu, Odsúdenie, Okresný súd Trnava, Opitý vodič, Polícia, Väzenie
Zdroj: SITA.sk – Po Trnave jazdil opitý na mol, 52 ročný vodič ide do väzenia a príde aj o auto © SITA Všetky práva vyhradené.