SlovenskoSprávy

Prezidentka Čaputová opísala povolebné vyjednávanie s Ficom, o ich vzájomnom spore sa nerozprávali

28.10.2023 (SITA.sk) – Povolebné vyjednávanie s Robertom Ficom (Smer-SD), ktorého poverila prezidentka Zuzana Čaputová zostavením vlády, prebehlo na pragmatickej, vecnej a profesionálnej rovine.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

Uviedla to hlava štátu v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. „Debata s Ficom bola vecná, pokiaľ išlo o naše osobné alebo telefonické stretnutie. Aj vďaka tomu bolo možné vymenovať vládu v relatívne skorom termíne,“ povedala.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Čaputová vymenovala nových ministrov vlády Roberta Fica (fotografie)

Prezidentka sa s Ficom počas stretnutí nerozprávala o ich vzájomnom spore. Hlava štátu v minulosti podala trestné oznámenie na predsedu strany Smer-SD za to, že ju označoval za americkú agentku. Fico zas avizoval podanie trestného oznámenia na prezidentku za to, že mala údajne porušiť ústavu. „Témou povolebných debát bolo iba zostavenie vlády,“  tvrdí Čaputová.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/10/vymenovanie-novej-vlady-roberta-fica-prezidentkou-a-aputovou.mp4

Taktiež informovala, že v prípade podania žaloby na Fica nenastal žiaden posun. Útoky a vyhrážky však po voľbách na jej adresu stále prichádzajú. „Nechcem sa tejto téme viac venovať. Je to, žiaľ, smutný fakt našej politickej situácie,“ dodala.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová opísala povolebné vyjednávanie s Ficom, o ich vzájomnom spore sa nerozprávali © SITA Všetky práva vyhradené.