SlovenskoSprávy

Demokrati prijali desiatky nových členov a Naď uvažuje o predsedníctve strany (video)

7.11.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 7. novembra 2023, 15:28

Strana Demokrati ostáva na politickej scéne. Na utorkovej tlačovej besede to uviedol predseda Demokratov Eduard Heger. Dodal však, že sa rozhodol vyvodiť osobnú zodpovednosť za volebný výsledok (strana sa nedostala do Národnej rady SR, vo voľbách získali 2,93 percenta hlasov) a nemá v úmysle opätovne sa uchádzať o post predsedu strany.

Majú úmysel nastaviť vládne zrkadlo

Doplnil, že politický subjekt je odborným, skúseným a odvážnym hlasom a majú v úmysle nastavovať vláde zrkadlo. Nová vláda podľa neho funguje dva týždne a za ten čas sa štát podľa bývalého premiéra ocitol v rozklade.

Necelé dva týždne tejto vlády podľa Hegera ukázali, že slovenská politická scéna potrebuje skúsenú a tvrdú opozíciu. „Naša strana je finančne stabilizovaná a fungujeme ako každá štandardná strana na svete,“ uviedol predseda strany.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Dodal, že fungujú ako z členských príspevkov, tak aj z príspevkov od verejnosti. Heger tiež tvrdí, že od volieb prijali viac ako 130 nových členov a momentálne strana Demokrati zahŕňa 350 členov.

Heger doplnil, že majú v pláne prijímať ďalších členov a vyzval sympatizantov, aby sa pridali. Zároveň sa vyjadril, že regióny sú pre nich dôležité, a preto plánujú budovať aj regionálne štruktúry, a to ako na okresnej úrovni, tak i na úrovni miest a obcí.

Zloženie nového predsedníctva

Snem strany budú mať v Prešove 2. decembra. Heger zdôraznil, že k danému dňu celé predsedníctvo zloží funkciu a zvolia si nové.

Bývalý minister obrany a člen Demokratov Jaroslav Naď uviedol, že bude uvažovať o tom, či sa bude uchádzať o pozíciu predsedu strany. Rozhodujúce podľa neho budú stretnutia v regiónoch.

„Rozhodnutie spravím v najbližších dňoch tak, aby sme vedeli našim členom pred samotným snemom povedať, či budem, alebo nebudem kandidovať na túto funkciu,“ vyjadril sa.

Zdôraznil, že nad tým veľmi vážne uvažuje. O kandidatúre na tento post začal podľa svojich slov reálne uvažovať po tom, ako im Heger oznámil, že sa nemieni opätovne uchádzať o post predsedu strany.

Viac k témam: Bývalý minister obrany, politická strana, Predseda strany Demokrati
Zdroj: SITA.sk – Demokrati prijali desiatky nových členov a Naď uvažuje o predsedníctve strany (video) © SITA Všetky práva vyhradené.