SprávySvet

Rusko pravdepodobne presunie lodenicu ďalej od frontovej línie, dôvodom je ukrajinský útok na Kerč

7.11.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský úder na lodenicu Zaliv v meste Kerč na najvýchodnejšom cípe polostrova Krym, ktorý poškodil ruskú bojovú loď Askold, by mohol donútiť Moskvu premiestniť svoju flotilu a infraštruktúru pre výstavbu lodí ešte ďalej od frontovej línie.

Uviedlo to britské obranné spravodajstvo v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ako hlásili ukrajinské a ruské zdroje, novovybudovanú ruskú námornú korvetu 4. novembra takmer určite poškodil zásah pri lodenici Zaliv v meste Kerč na okupovanom Kryme,“ konštatoval britský rezort obrany. Poznamenal pritom, že útok zasiahol východnejšiu oblasť ako väčšina predošlých ukrajinských úderov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

„Schopnosť Ukrajiny zasiahnuť infraštruktúru stavby lodí na Kryme pravdepodobne spôsobí, že Rusko bude uvažovať o jej premiestnení ďalej od frontovej línie, čím sa oneskorí dodávka nových plavidiel,“ dodalo ministerstvo obrany Veľkej Británie.

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, ukrajinský útok
Zdroj: SITA.sk – Rusko pravdepodobne presunie lodenicu ďalej od frontovej línie, dôvodom je ukrajinský útok na Kerč © SITA Všetky práva vyhradené.