SlovenskoSprávy

Od začiatku roka zomrelo na cestách Žilinského kraja 33 ľudí, v porovnaní s vlaňajškom stúpol počet obetí o viac ako desať

12.11.2023 (SITA.sk) – Za desať mesiacov tohto roka vyhaslo na cestách Žilinského kraja pri dopravných nehodách 33 ľudských životov.

Ako vyplýva z aktuálnych štatistík dopravnej polície, v porovnaní s vlaňajškom je to o štrnásť obetí viac. Tohtoročná nehodovosť na cestách Žilinského kraja je približne o šesť percent nižšia ako v roku 2022.

Kým vlani za prvých desať mesiacov zaznamenala polícia spolu 1572 dopravných nehôd, v tomto roku ich zaevidovala v tom istom časovom období o 99 menej. Spomedzi 33 tohtoročných obetí dopravných nehôd sú piati motocyklisti, traja cyklisti a šiesti chodci, ťažké zranenia doteraz utrpelo 118 ľudí.

Polícia na Slovensku zaznamenala od 1. januára do 5. novembra spolu 9 764 dopravných nehôd, pri ktorých 214 ľudí zomrelo a ďalších 715 sa ťažko zranilo. Najtragickejšie sú zatiaľ cesty Trnavského kraja, kde vyhaslo 36 ľudských životov.

Viac k témam: Dopravné nehody, žilinská polícia, Žilinský kraj
Zdroj: SITA.sk – Od začiatku roka zomrelo na cestách Žilinského kraja 33 ľudí, v porovnaní s vlaňajškom stúpol počet obetí o viac ako desať © SITA Všetky práva vyhradené.