SlovenskoSprávy

Tomáš nepripúšťa zmenu priamej voľby prezidenta občanmi a programové vyhlásenie vlády sa blíži do cieľa

12.11.2023 (SITA.sk) – Ak bude počas víkendu dokončené programové vyhlásenie vlády, vládny kabinet by ho mohol schváliť už v pondelok (13. novembra).

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

V diskusnej relácii televízie Ta3 V politike to uviedol minister práce sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Doplnil, že podľa informácií, ktorými disponuje, by schôdza Národnej rady SR mohla nasledovať v utorok.

Erik Tomáš ďalej uviedol v diskusnej relácii aj skutočnosť, že strana Hlas-SD nemieni nikdy hlasovať za zmenu priamej voľby prezidenta občanmi. Reagoval tak na vyjadrenia predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka.

Ten sa vyjadril, že by chcel otvoriť otázku priamej voľby prezidenta občanmi a zmeny na voľbu hlavy štátu parlamentom. Tomáš doplnil, že dúfa, že celá koalícia sa zhodne na jednom prezidentskom kandidátovi.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Programové vyhlásenie vlády, televízia TA3
Zdroj: SITA.sk – Tomáš nepripúšťa zmenu priamej voľby prezidenta občanmi a programové vyhlásenie vlády sa blíži do cieľa © SITA Všetky práva vyhradené.