Ekonomika

Brusel vyčlenil na humanitárnu pomoc Ukrajine ďalších 110 miliónov eur, pošle im aj generátory elektriny

14.11.2023 (SITA.sk) – Európska komisia (EK) vyčlenila ďalších 110 miliónov eur na humanitárnu pomoc Ukrajine. Z toho sto miliónov eur pôjde na pomoc na Ukrajine a desať miliónov na podporu ukrajinských utečencov a hostiteľských komunít v Moldavsku. EK o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nové financie pomôžu humanitárnym organizáciám, ktoré sú partnermi Európskej únie (EÚ), poskytovať ľuďom v núdzi finančnú pomoc, potraviny, vodu, ubytovanie, zdravotnú starostlivosť a psychosociálnu podporu. Najnovšia pomoc znamená, že humanitárna podpora Ukrajiny zo strany EÚ od začiatku ruskej invázie stúpla na sumu 843 miliónov eur.

Vzhľadom na minuloročné úmyselné útoky Ruska na ukrajinskú energetickú infraštruktúru EÚ Ukrajine poskytuje ďalších 84 generátorov elektriny zo svojich strategických rezerv rescEU. Celkovo na Ukrajinu Únia prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany dodala už viac ako 5-tisíc generátorov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: Humanitárna pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Brusel vyčlenil na humanitárnu pomoc Ukrajine ďalších 110 miliónov eur, pošle im aj generátory elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.