SlovenskoSprávy

Marcinková požiadala Fica, aby sa vrátil k obrane demokracie a neurobil zo Slovenska druhé Maďarsko

15.11.2023 (SITA.sk) – Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Vladimíra Marcinková (SaS) požiadala predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby sa skúsil vrátiť k bráneniu a stráženiu demokracie a skúsil neodtláčať novinárov a postavil sa čelom ich kritike.

Ako ďalej uviedla počas rozpravy k programovému vyhláseniu vlády v pléne NR SR, Fico istého času vedel strážiť demokraciu.

Pamätám si, pán premiér, ako ste tu sedeli sám, jediný. Môj otec (poslanec Vladimír Ledecký) mi o tom rozprával. Vtedy ste boli hrdinom, keď ste jediný bránil demokraciu počas toho, ako sa snažil Vladimír Mečiar uniesť tento štát. Niekde to v sebe máte,“ povedala.

Taktiež premiéra požiadala, aby doprial verejnosti dialóg medzi ním a objektívnymi novinármi a neviedol len monológ na sociálnej sieti.

Toto je moja prosba k vám. Nepustite demokraciu a neurobte zo Slovenska druhé Maďarsko,“ dodala, zatiaľ čo predseda vlády sedel priamo za ňou v pléne parlamentu.

Viac k témam: Demokracia, Premiér Slovenskej republiky, Programové vyhlásenie vlády
Zdroj: SITA.sk – Marcinková požiadala Fica, aby sa vrátil k obrane demokracie a neurobil zo Slovenska druhé Maďarsko © SITA Všetky práva vyhradené.