SprávySvet

Putin má podľa Zelenského špecifický politický cieľ, pred voľbami chce vykázať taktické výsledky na bojisku

15.11.2023 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin sa podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského snaží do decembra ukázať nejaké výsledky na bojisku, keďže sa podľa neho chystá oznámiť opätovnú kandidatúru v prezidentských voľbách. Informuje o tom Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Putin má teraz veľmi cynický a špecifický politický cieľ a je pripravený zabiť čo najviac svojich ľudí,“ povedal Zelenskyj v jeho večernom prejave. Putin chce vykázať nejaké taktické výsledky do prvej polovice decembra, skonštatoval.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Rusko teraz veľmi intenzívne útočí, obzvlášť v Doneckej oblasti, upozornil ukrajinský prezident. „Rusko už pod Avdijivkou stráca vojakov a techniku rýchlejšie a vo väčšom rozsahu ako pri Bachmute. Vydržať tento nápor je mimoriadne ťažké,“ uviedol.

Viac k témam: Prezidentské voľby v Rusku, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Putin má podľa Zelenského špecifický politický cieľ, pred voľbami chce vykázať taktické výsledky na bojisku © SITA Všetky práva vyhradené.