SprávySvet

Piata Avenue v New Yorku je najdrahšou nákupnou ulicou na svete, udržala si prvé miesto v porovnaní s minuloročným rebríčkom

21.11.2023 (SITA.sk) – Piata Avenue v New Yorku je znova najdrahšou nákupnou ulicou na svete a Pařížská ulica v Prahe je opäť najdrahšou nákupnou ulicou v regióne strednej a východnej Európy.

Vyplýva to z rebríčka najdrahších ulíc na svete zostaveného realitno-poradenskou spoločnosťou Cushman & Wakefield. Spomenutý rebríček bol prvýkrát zhotovený v roku 1988 a v súčasnosti porovnáva 49 krajín sveta podľa výšky nájomného na najdrahších nákupných uliciach.

Piata Avenue v New Yorku si udržala 1. miesto v porovnaní s minuloročným rebríčkom. Na tejto ulici nájomné v maloobchodných priestoroch predstavuje 20 384 eur za meter štvorcový ročne, teda skoro 1 700 eur za meter štvorcový mesačne.

Na druhom mieste v rebríčku figuruje Via Montenapoleone v talianskom Miláne, tretia je hongkonská Tsim Sha Tsui, štvrtá je londýnska New Bond Street a prvú päťku uzatvára parížska Avenue des Champs-Élysées. Regiónu strednej a východnej Európy dlhodobo kraľuje pražská Pařížská ulica, ďalšia je až na 30. mieste Váci utca v maďarskej metropole Budapešť.

Viac k témam: Najdrahšia ulica, New York, Piata avenue, Zahraničie, Zaujímavosti
Zdroj: SITA.sk – Piata Avenue v New Yorku je najdrahšou nákupnou ulicou na svete, udržala si prvé miesto v porovnaní s minuloročným rebríčkom © SITA Všetky práva vyhradené.