SlovenskoSprávy

Vlády Smeru vždy sprevádzala korupcia a vulgárnosť, podľa Šimečku koalícia pohŕda verejnosťou aj demokraciou

21.11.2023 (SITA.sk) – Vlády strany Smer-SD a jej šéfa Roberta Fica vždy sprevádzala korupcia a vulgárnosť, krajina stagnovala a posledná vláda Smeru dokonca skončila vraždou novinára a jeho snúbenice. Uviedol to vo vyhlásení predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Pohŕdanie demokraciou

Zároveň zdôraznil, že jeho hnutie nepodporilo programové vyhlásenie vlády, pretože ho považujú za slabé a vágne, ktoré krajinu nikam neposunie.

A zdá sa, že ani samotná koalícia tomuto programu vôbec neverí. Odignorovali rozpravu, neodpovedali na naše odborné výhrady, ukázali pohŕdanie verejnosťou aj demokraciou,“ uviedol Šimečka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Hlasovania sa nikto nezdržal

Zároveň poukázal na škandalózne konanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, útoky na nezávislé médiá alebo občiansku spoločnosť. „Táto vláda našu dôveru stratila ešte skôr, ako ju od koalície získala,“ dodal Šimečka.

Poslanci schválili programové vyhlásenie vlády (PVV) a vyslovili tak dôveru vláde Roberta Fica (Smer-SD). Za prijatie programového vyhlásenia hlasovalo 78 poslancov, proti bolo 65 a nikto sa nezdržal.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Predseda strany Progresívne Slovensko, Premiér Slovenskej republiky, Programové vyhlásenie vlády, Vyslovenie dôvery
Zdroj: SITA.sk – Vlády Smeru vždy sprevádzala korupcia a vulgárnosť, podľa Šimečku koalícia pohŕda verejnosťou aj demokraciou © SITA Všetky práva vyhradené.