SlovenskoSprávy

Investičné fórum 2023 – do čoho investovať v budúcom roku?

23.11.2023 (SITA.sk) – Otázku bezpečného a efektívneho investovania riešia skúsení investori aj tí, ktorí sa ešte len odhodlávajú začať. Veľa sa hovorí o tom, aké dôležité je peniaze investovať. Už menej sa vie o tom, čo sa s investovanými peniazmi následne deje. S tým úzko súvisia aj otázky, ako zhodnocovanie investície funguje a ako si vybrať vhodného partnera, ktorému zveríte svoj majetok. Na internete je mnoho lákavo vyzerajúcich ponúk, o to ťažšie je vybrať si tú najvhodnejšiu pre nás.

Práve preto investičná skupina Proxenta prostredníctvom online Investičného fóra PROXENTA 2023 veľmi transparente a otvorene prezentuje, ako s peniazmi investorov narába a v akých projektoch ich zhodnocuje. Online fórum o investovaní je určené nielen pre klientov a partnerov skupiny, ale pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o investovanie a hľadajú také investície, ktoré ponúkajú vyššie zhodnotenie ako tradičné bankové produkty. V rámci fóra sa dozviete, ako správne a včas investovať, prečo diverzifikovať portfólio a ako nastaviť takzvaný sekundárny príjem – čiže čo urobiť so svojimi usporenými peniazmi, aby prinášali zisk.

Proxenta je tretia najväčšia investičná skupina na Slovensku a svoje portfólio veľmi efektívne diverzifikuje, a to nielen v rámci segmentov, ale aj krajín. Pavol Kožík, generálny riaditeľ a majiteľ Proxenty sa v rámci Investičného fóra 2023 venuje aj téme developmentu, v ktorom skupina podniká už viac ako 13 rokov a do ktorého prostredníctvom spoločnosti možno zainvestovať. Druhou nosnou témou je potravinársky segment, ktorý je ďalšou časťou portfólia skupiny a tiež atraktívnou investičnou oblasťou. V Galante vlastní Proxenta závod HFS na výrobu vysokokvalitných proteínových tyčiniek, ktoré sa vyvážajú do viac ako 50 krajín celého sveta.

Jednou z najzaujímavejších tém tohtoročného fóra sú investičné aktivity Proxenty na Kube. V roku 2018 vstúpila ako väčšinový akcionár do továrne na výrobu cukroviniek v Caibariéne, ktorá už úspešne vyrába a predáva svoje výrobky.

Veľký záujem verejnosti a médií v posledných týždňoch vzbudil najnovší kubánsky projekt s názvom Baracocoa. Proxenta vďaka nemu získava ďalší unikát – je jedinou slovenskou spoločnosťou, ktorá bude vo vlastnej továrni spracovávať kakao a exportovať ho do sveta. Pavol Kožík prezradí, ako sa trh s kakaom vyvíja, prečo bude cena kakaa konštantne rásť, aj to, aké sú plány a ciele v rámci tohto projektu na najbližšie roky a čo vďaka nemu môže získať bežný slovenský investor.

Investičné fórum PROXENTA 2023 je príležitosť, ako sa zoznámiť s projektmi Proxenty a je dostupné online. Počas sledovania získajú zaujímavé a užitočné informácie tí, ktorí už svoje investície v rámci projektov Proxenty zhodnocujú, ale odznejú aj tipy na investičné príležitosti určené širokému spektru investorov.

Upozornenie

S investovaním je spojené riziko. Zverejnené informácie nie sú návrhom na uzatvorenie zmluvy, analýzou investičných príležitostí, investičným odporúčaním ani investičným poradenstvom a neberú do úvahy situáciu a osobné pomery jednotlivých investorov, ich finančnú situáciu, znalosti, skúsenosti, ciele alebo potreby. Finančné nástroje skupiny Proxenta nemusia byť pre konkrétnych investorov vhodné. Bližšie informácie o rizikách spojených s jednotlivými finančnými nástrojmi, ako aj ďalšie informácie týkajúce sa investovania, sú zverejnené na www.proxenta.sk.

Informačný servis

Viac k témam: Investičné fórum, investovnie, PR
Zdroj: SITA.sk – Investičné fórum 2023 – do čoho investovať v budúcom roku? © SITA Všetky práva vyhradené.