SlovenskoSprávy

Komisár pre deti Jozef Mikloško zvolal stretnutie pre tragickú udalosť na škole v Parchovanoch

24.11.2023 (SITA.sk) – Komisár pre deti Jozef Mikloško zvolal v súvislosti so samovraždou žiaka v obci Parchovany v okrese Trebišov stretnutie, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia školy, Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, rodičia žiaka a starosta obce.

Ako ďalej informoval úrad komisára, keďže prípad je súčasťou vyšetrovania, Mikloško iba monitoruje dodržiavanie Dohovoru o právach dieťaťa na predmetnej škole a nezasahuje do priebehu trestného konania.

„Avšak v snahe predchádzať podobným tragédiám v budúcnosti, komisár pre deti vyzýva k zlepšeniu vzájomnej komunikácie naprieč všetkými školami, rodičmi a inštitúciami, ktoré majú dohľad nad školami a školskými zariadeniami,“ zdôraznil úrad.

V tejto súvislosti zároveň komisár pre deti apeluje na vytvorenie otvoreného a dôveryhodného priestoru pre komunikáciu medzi všetkými zainteresovanými stranami.

„Neustála výmena informácií a spolupráca môžu hrať kľúčovú úlohu pri identifikácii a riešení potenciálnych problémov v oblasti duševného zdravia detí a mládeže,“ dodal úrad komisára.

V obci Parchovany v okrese Trebišov začiatkom týždňa spadol zo strechy školy 15-ročný chlapec. Zraneniam z pádu podľahol v nemocnici. O udalosti informovali viaceré médiá s tým, že išlo o dôsledok šikany.

Udalosťou sa podľa polície zaoberá trebišovský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia.

Viac k témam: Samovražda, Šikana
Zdroj: SITA.sk – Komisár pre deti Jozef Mikloško zvolal stretnutie pre tragickú udalosť na škole v Parchovanoch © SITA Všetky práva vyhradené.