SprávySvet

Rusko zaplatilo za postup pri Avdijivke tisíckami životov, od začiatku invázie na Ukrajinu ide o najvyššie straty

28.11.2023 (SITA.sk) – Postup ruských síl pri ukrajinskom meste Avdijivka predstavuje jeden z najväčších ruských úspechov na fronte od tohtoročnej jari. Ako referuje web news.sky.com, v najnovšej aktualizácii o vojne na Ukrajine to uviedlo britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa Britov od začiatku októbra ruské sily v tejto oblasti posunuli frontovú líniu dopredu až o dva kilometre. Moskve tak záležalo na postupe pri Avdijivke, že obetovala životy tisícok vojakov.

„Ruskí vojaci sa v rámci tejto operácie postupne približujú ku koksovni a chemickému závodu v Avdijivke, kde ukrajinské sily udržiavajú jednu zo svojich hlavných obranných pozícií,“ uviedlo britské ministerstvo obrany, ktoré podotklo, že Ukrajina naďalej kontroluje koridor územia, cez ktorý pokračuje zásobovanie mesta.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

V predbežnom hodnotení britská spravodajská služba uviedla, že za posledných šesť týždňov sú straty ruských okupačných síl najvyššie od začiatku invázie na Ukrajinu.

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, ruské sily, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Rusko zaplatilo za postup pri Avdijivke tisíckami životov, od začiatku invázie na Ukrajinu ide o najvyššie straty © SITA Všetky práva vyhradené.