SlovenskoSprávy

Organizovaný zločin vyhral voľby a anektoval štát, vyhlásil Matovič. Jeho hnutie sa obráti na Európsku komisiu

1.12.2023 (SITA.sk) – Vláda podľa hnutia Slovensko predkladá v skrátenom legislatívnom konaní zákony, ktoré majú za cieľ ochromenie polície, zmenu zákona na ochranu oznamovateľov a podriadenie Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúre.

„Týmito krokmi chcú urobiť zo Slovenska krajinu, kde sa korumpovať a kradnúť znova oplatí. Ani dôchodky, ani energie, ani hypotéky nie sú ich prioritou. Chcú vykastrovať spravodlivosť. Zápas o charakter štátu sa začína na decembrovej schôdzi parlamentu“, povedal poslanec Národnej rady SR z hnutia Slovensko Gábor Grendel.

Zabezpečenie beztrestnosti

„Organizovaný zločin vyhral voľby a anektoval štát. Svoju väčšinu nejdú využiť na splnenie sľubov ľuďom, ale na zabezpečenie svojej vlastnej beztrestnosti za zločiny, ktoré páchali,“ povedal líder hnutia Slovensko Igor Matovič.

Hnutie podľa Matoviča dôrazne osloví Európsku komisiu, aby demokratickému Slovensku podržala chrbát.

„Veríme, že nás a spravodlivosť Európska komisia nehodí cez palubu a nenechá sa vydierať Ficom, aby im pomohol v kľúčových hlasovaniach“, dodal.

Fico rokoval v Bruseli

Progresívne Slovensko v piatok informovalo, že vláda chce pretlačiť zásadné oslabenie Úradu špeciálnej prokuratúry, ako aj Špecializovaného trestného súdu.

O plánovaných zmenách predseda vlády Robert Fico podľa hnutia rokoval v Bruseli s predstaviteľmi Európskej komisie.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Právny štát
Zdroj: SITA.sk – Organizovaný zločin vyhral voľby a anektoval štát, vyhlásil Matovič. Jeho hnutie sa obráti na Európsku komisiu © SITA Všetky práva vyhradené.