SprávySvet

Rusko nevidí dôvod meniť svoje ciele vo vojne proti Ukrajine, vyhlásil Lavrov

1.12.2023 (SITA.sk) – Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov povedal, že Rusko „nevidí dôvod“ prehodnocovať ciele vojny proti Ukrajine. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ruské médiá.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nie je na to žiaden dôvod

„Verím, že vedenie našej špeciálnej vojenskej operácie vie, aké ciele sleduje. Kontrolu nad touto operáciou permanentne vykonáva najvyšší veliteľ. A nevidíme dôvod, prečo by sa naše ciele mali prehodnocovať,“ povedal Lavrov na stretnutí Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v severomacedónskom Skopje.

Argumenty Kremľa

Na ospravedlnenie rozsiahlej invázie na ukrajinské územie vo februári minulého roka Kremeľ argumentuje potrebou „denacifikácie a demilitarizácie“ Ukrajiny.

„Rozhodol som sa uskutočniť špeciálnu vojenskú operáciu. Jej účelom je chrániť ľudí, ktorí boli osem rokov vystavení genocíde zo strany kyjivského režimu. A za týmto účelom sa budeme usilovať demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu,“ povedal ruský vodca Vladimir Putin 24. februára 2022.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský minister zahraničia, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Rusko nevidí dôvod meniť svoje ciele vo vojne proti Ukrajine, vyhlásil Lavrov © SITA Všetky práva vyhradené.