SlovenskoSprávy

SNS podporuje kroky ministerky kultúry Šimkovičovej a presun peňazí na Redutu a Univerzitnú knižnicu v Bratislave

2.12.2023 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) podporuje kroky ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominatka SNS) a presun peňazí určených na boj s dezinformáciami na Redutu a knižnicu. Národniari tiež zdôraznili, že nikdy nesúhlasili s financovaním boja proti dezinformáciám, a teraz sa podľa nich prostriedky presunuli na zmysluplné projekty.

Financovanie na konkrétne projekty

„Neexistuje predsa autorita, ktorá by vedela objektívne posúdiť, čo je hoax a čo nie. Je to čisto len slovičkárenie, rôzny uhol pohľadu a z toho nemajú občania žiaden osoh. Zo slov sa skrátka ľudia nenajedia,“ skonštatovala strana v tlačovej správe.

SNS doplnila, že majú za to, aby sa financie namiesto virtuálneho boja so slovami využívali na konkrétne projekty, ako je napríklad oprava strechy Reduty či prevádzkovanie Univerzitnej knižnice v Bratislave.

Poriadna strecha nad hlavou

„Návštevníci filharmónie si zaslúžia mať konečne poriadnu strechu nad hlavou, čo potvrdil aj generálny riaditeľ Slovenskej filharmónie Marián Turner. Tejto správe sa veľmi potešil. Doslova povedal, že mu pani Šimkovičová touto dobrou správou urobila Vianoce už dnes a teda aj občanom,“ uzavrel politický subjekt.

Ministerstvo kultúry nebude v tomto roku pokračovať v programe 5 – Podpora a rozvoj mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám v schválenom režime. Rezort navrhol použiť financie z programu 5 na dofinancovanie strechy Reduty v hodnote 258-tisíc eur. Zvyšné prostriedky ďalej zvažuje využiť na dofinancovanie bežnej prevádzky Univerzitnej knižnice v Bratislave, uvažuje sa nad sumou 200-tisíc eur.

Viac k témam: Dezinformácie, Finančné prostriedky, Hoaxy, Ministerka kultúry SR, Reduta
Zdroj: SITA.sk – SNS podporuje kroky ministerky kultúry Šimkovičovej a presun peňazí na Redutu a Univerzitnú knižnicu v Bratislave © SITA Všetky práva vyhradené.