SlovenskoSprávy

Šéf progresívcov sa nebráni debate o zmene volebného systému, podľa Šimečku je však cieľom Fica „zabetónovať sa“ pri moci (video)

3.12.2023 (SITA.sk) – Debata o vhodnosti volebného systému je legitímna, myslí si predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka.

Ako uviedol v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) O 5 minút 12, akademickej debate sa nebráni, no myslí si, že ak sa na zmenu volebného systému pripravuje súčasná vláda na čele s Robertom Ficom (Smer-SD), je to s cieľom „zabetónovať sa“ pri moci.

PS to odmieta podporiť a apeluje na ostatné opozičné strany, aby postupovali rovnako a nepomohli mu s tým. „To je ako dávať pyromanovi zápalky,“ komentoval Šimečka. Dodal, že ak chcú strany viac zástupcov regiónov, mali by ich podľa šéfa progresívcov umiestniť na zvoliteľných miestach kandidátnej listiny.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), O 5 minút 12, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, zmena volebných pravidiel
Zdroj: SITA.sk – Šéf progresívcov sa nebráni debate o zmene volebného systému, podľa Šimečku je však cieľom Fica „zabetónovať sa“ pri moci (video) © SITA Všetky práva vyhradené.