SprávySvet

Európska komisia odmietla vyjadrenia Orbána, podľa neho sa nemá samit EÚ zaoberať otázkou rokovaní o vstupe Ukrajiny do bloku

4.12.2023 (SITA.sk) – Európska komisia (EK) odmietla vyjadrenia maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý trvá na tom, že samit EÚ v polovici decembra by sa ani nemal zaoberať otázkou začatia rokovaní s Ukrajinou o jej členstve v bloku.

Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje vyjadrenie zástupkyne Európskej komisie Any Pisonerovej. Európska komisia nesúhlasí s tvrdeniami Orbána, že pozícia EK k Ukrajine je „nepodložená a zle pripravená„, uviedla Pisonerová.

Nemyslíme si, že náš návrh je nerozumný. Naopak, sme presvedčení, že Ukrajina odviedla úžasnú prácu. Z našej strany sme dali odporúčania na začatie rokovaní a teraz je na členských štátoch, aby rozhodli o našich návrhoch,“ zdôraznila.

Viac k témam: Európsky samit, ukrajinské členstvo v EÚ
Zdroj: SITA.sk – Európska komisia odmietla vyjadrenia Orbána, podľa neho sa nemá samit EÚ zaoberať otázkou rokovaní o vstupe Ukrajiny do bloku © SITA Všetky práva vyhradené.