SprávySvet

Izrael zničil ústredie práporu Hamasu vo východnej časti mesta Gaza, tvrdí hovorca armády

15.12.2023 (SITA.sk) – Izraelská armáda tvrdí, že obsadila a zničila ústredie jedného z práporov palestínskeho militantného hnutia Hamas vo východnej časti mesta Gaza. Hovorca armády na platforme X napísal, že bojovníkov Hamasu v jednotke „eliminovali“ útokmi lietadiel, tankov a technikov, ktorí zničili tunel v komplexe.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Dejisko intenzívnych bojov

Štvrť Šedžája je počas aktuálnej vojny medzi Izraelom a Hamasom dejiskom intenzívnych bojov. Izraelskí vojaci tam prehľadali niekoľko obytných domov a začiatkom týždňa tam pri prepadnutí deväť vojakov zomrelo.

Izraelská armáda, tiež informovala, že sa zamerala na teroristickú infraštruktúru v centre mesta Chán Júnis, druhého najväčšieho v Pásme Gazy. Zároveň tvrdí, že zničila sklad zbraní a množstvo vozidiel nájdených v tuneli, ktoré boli podľa nej použité pri útokoch na Izrael zo 7. októbra.

Našli aj telá rukojemníkov

Okrem toho armáda informovala, že sa dostala k telám dvoch izraelských vojakov, ktorých vzali militanti Hamasu ako rukojemníkov počas spomenutého októbrového útoku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Útok Hamasu na Izrael, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Izrael zničil ústredie práporu Hamasu vo východnej časti mesta Gaza, tvrdí hovorca armády © SITA Všetky práva vyhradené.