SprávySvet

Ukrajincom sa darí ničiť ruské „superzbrane“, úspešne zachytili vypálené hypersonické strely Kinžal

19.12.2023 (SITA.sk) – Britské ministerstvo obrany poukázalo na úspech Ukrajiny v ničení ruských „superzbraní“, a to hypersonických striel Kinžal. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje utorkovú správu britského rezortu obrany zverejnenú na mikroblogovacej sieti X.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Analytici britského obranného spravodajstva uviedli, že vo štvrtok minulý týždeň ruské vzdušno-kozmické sily pravdepodobné prvýkrát od augusta tohto roka použili balistickú raketu vzduch-zem Kinžal. Rusi vypálili najmenej jednu takúto raketu na strednú časť Ukrajiny, ktorá pravdepodobne mierila na vojenské letisko.

Rusko vyhradilo tieto zbrane vo vojne proti Ukrajine pre ciele, ktoré považuje za dôležite a dobre chránené. Britskí analytici však zdôraznili, že strely Kinžal majú za sebou takmer určite zmiešaný bojový debut. Mnohé z odpálených rakiet pravdepodobne nedosiahli svoje ciele, zatiaľ čo Ukrajine sa podarilo tieto údajne „neporaziteľné“ zbrane zachytiť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – december 2023 (fotografie)

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajincom sa darí ničiť ruské „superzbrane“, úspešne zachytili vypálené hypersonické strely Kinžal © SITA Všetky práva vyhradené.