SlovenskoSprávy

Z Kolumbie previezli na Slovensko hľadaného obchodníka s drogami, hrozí mu dlhoročné väzenie

27.12.2023 (SITA.sk) – Za prísnych bezpečnostných opatrení vykonal v priebehu minulého týždňa Interpol Bratislava prevoz hľadaného Slováka Michala P. z kolumbijskej Bogoty priamo pred sudcu v Trenčíne, ktorý rozhodol o jeho umiestnení do väzby.

Michal P. bol podľa slovenskej polície v meste Cartagena de Indias v Kolumbii na základe červeného obežníka Interpolu zadržaný ešte 12.marca tohto roku, následne prebiehalo náročné extradičné konanie. Zadržaný Slovák je obvinený z toho, že závažnejším spôsobom konania, teda po dlhší čas a v značnom rozsahu v rámci organizovanej skupiny obchodoval s drogami, pričom za drogovú trestnú činnosť už bol v minulosti odsúdený.

Ako informovala Polícia Slovenskej republiky, z uvedených dôvodov mu za jeho skutky hrozí trest odňatia slobody 15 až 20 rokov. Pobyt menovaného sa podarilo zistiť na základe úzkej spolupráce oddelenia cieľového pátrania Národnej centrály osobitných druhov kriminality a Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce Prezídia Policajného zboru.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Drogová trestná činnosť, Drogy, Extradícia, Kolumbia, Obchodník
Zdroj: SITA.sk – Z Kolumbie previezli na Slovensko hľadaného obchodníka s drogami, hrozí mu dlhoročné väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.