SlovenskoSprávy

Hnutie Slovensko žiada prezidentku o nepodpísanie novely kompetenčného zákona, Krajčí jej poslal list (video)

28.12.2023 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko žiada prezidentku, aby nepodpísala novelu kompetenčného zákona. Ide o novelu zákona o organizácii činností vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, ktorú schválili v skrátenom legislatívnom konaní.

Hnutie Slovensko o tom informovalo s tým, že na skrátené legislatívne konanie nebol v tomto prípade dôvod. Poslanec Národnej rady SR Marek Krajčí (hnutie Slovensko) v tejto súvislosti zaslal prezidentke Zuzane Čaputovej list, v ktorom zdôvodňuje nesúhlas hnutia s danou novelou.

Novela veľkého kompetenčného zákona bola podľa nášho názoru schválená v rozpore s pravidlami pre skrátené legislatívne konanie tak, ako sú ustanovené v zákone Národnej rady SR,“ uviedol Krajčí.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ako dodal, novela obsahuje aj viacero závažných zmien, ktoré vzbudzujú vážne pochybnosti o jej ústavnosti a zákonnosti. „V priebehu skráteného legislatívneho procesu bol zo strany Európskej komisie namietaný aj nesúlad s právom ,“ dodal Krajčí.

Viac k témam: kompetenčný zákon, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Hnutie Slovensko žiada prezidentku o nepodpísanie novely kompetenčného zákona, Krajčí jej poslal list (video) © SITA Všetky práva vyhradené.