SlovenskoSprávy

SaS vyzýva rezort vnútra, aby bezodkladne konal a zastavil vydávanie potvrdení o zotrvaní migrantom neznámeho pôvodu

2.1.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo vnútra naďalej vydáva potvrdenia o zotrvaní aj pre tých migrantov, o ktorých nevie, odkiaľ pochádzajú. Konštatuje to opozičná strana Sloboda a Solidarita, pričom rezort vyzýva, aby vydávanie potvrdení zastavil.

„Napriek tomu, že to bol práve Robert Fico (Smer-SD), ktorý populisticky robil z migrantov predvolebnú tému a strašil ich nekontrolovateľným príchodom, po nástupe k moci nespravil, okrem jednej smiešnej akcii na hranici s vodnými delami a koňmi, absolútne nič,“ konštatuje SaS.

Ako ďalej uvádza, vydávanie potvrdení je v rozpore s ustanoveniami Správneho poriadku a zákona o pobyte cudzincov, ako upozorňuje aj generálna prokuratúra.

„Vyzývame ministerstvo vnútra, aby bezodkladne konalo a zastavilo vydávanie takýchto potvrdení,“ uviedli liberáli. Inak sa podľa nich ukáže, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nielenže v nelegálnej migrácií nevidí žiaden problém, ale ju nedokáže ani len riešiť.

Viac k témam: Migranti, Minister vnútra SR, Nelegálna migrácia, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, zákon o pobyte cudzincov
Zdroj: SITA.sk – SaS vyzýva rezort vnútra, aby bezodkladne konal a zastavil vydávanie potvrdení o zotrvaní migrantom neznámeho pôvodu © SITA Všetky práva vyhradené.