SlovenskoSprávy

Na Kočnera a ďalších podali obžalobu v kauze sledovacieho komanda, medzi poškodenými sú aj novinári z Denníka N a .týždňa

5.1.2024 (SITA.sk) – Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry podal obžalobu na Mariána Kočnera, Juraja Škripa, Miroslava Kriaka, Petra Tótha a Štefana Mlynarčíka pre nelegálne sledovanie novinárov a viacerých známych ľudí. Ide o kauzu Kočnerovho sledovacieho komanda. Informuje o tom Denník N.

Vo veci je 28 poškodených vrátane špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, exministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, bývalého námestníka SIS Borisa Beňu, šéfky Nadácie Zastavme korupciu Zuzany Petkovej, novinárov z Denníka N a .týždňa. Prokurátor zažaloval päť ľudí pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy.

Viac k témam: Obžaloba, sledovacie komando, Špeciálny prokurátor
Zdroj: SITA.sk – Na Kočnera a ďalších podali obžalobu v kauze sledovacieho komanda, medzi poškodenými sú aj novinári z Denníka N a .týždňa © SITA Všetky práva vyhradené.