SprávySvet

Rusom sa nedarí vytlačiť Ukrajincov z východného brehu Dnipra, a to ani napriek početnej prevahe

20.1.2024 (SITA.sk) – Ruskej armáde sa podľa britského vojenského spravodajstva nedarí Ukrajincov vytlačiť z východného brehu rieky Dnipro pravdepodobne pre slabý výcvik a nedostatočnú koordináciu ruských síl. Uviedlo to britské ministerstvo obrany v najnovšej aktualizácii správy o vývoji vojny na Ukrajine. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ruské zoskupenie síl Dnepr bolo neúspešné vo všetkých svojich pokusoch vytlačiť ukrajinských vojakov napriek tomu, že takmer určite má významnú výhodu v rovnováhe síl,“ konštatuje britské obranné spravodajstvo.

„Je vysoko pravdepodobné, že slabý výcvik a koordinácia ruských síl v oblasti obmedzuje ich útočné schopnosti,“ dodal britský rezort obrany.

„Je veľmi pravdepodobné, že Rusko bude v nasledujúcich týždňoch pokračovať v útokoch v oblasti dediny Krynky napriek rastúcim stratám,“ píše ministerstvo obrany Veľkej Británie. Dedina Krynky, ktorá leží 35 kilometrov východne od mesta Cherson, je jednou z hlavných oblastí bojov na juhu Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Rusom sa nedarí vytlačiť Ukrajincov z východného brehu Dnipra, a to ani napriek početnej prevahe © SITA Všetky práva vyhradené.