SprávySvet

Japonský výrobca potravín vyvinul „alternatívneho tuniaka“ z rastlinných surovín, môže zachrániť populáciu rýb v oceánoch

27.1.2024 (SITA.sk) – Japonský výrobca potravín vyvinul produkt, ktorý nazýva „alternatívnym tuniakom“ z rastlinných surovín. Ako referuje japonská verejnoprávna televízia NHK, spoločnosť NH Foods tvrdí, že produkt by mohol pomôcť pri udržiavaní populácie tuniakov v oceánoch.

Jedlá z rýb sú v Japonsku mimoriadne obľúbené. Spoločnosť NH Foods uviedla, že produkt je vyrobený z konjaku a ďalších prísad. Firma strávila šesť mesiacov testovaním a vývojom chuti a štruktúry produktu, aby sa čo najviac podobal rybe.

NH Foods plánuje alternatívneho tuniaka uviesť na trh od apríla. Výskumná spoločnosť Fuji Keizai odhaduje, že svetový trh s alternatívnymi potravinárskymi výrobkami sa do roku 2030 rozšíri na 44 miliárd dolárov, čo je asi štyrikrát viac ako v roku 2022.

⭕️طورت شركة #يابانية لتصنيع الأغذية ما تطلق عليه اسم „التونة البديلة“ من مكونات نباتية الأصل. وتقول الشركة إن المنتج يمكن أن يساعد في الحفاظ على مخزون التونة في المحيط حيث يكثر استخدام هذه الأسماك في الأطباق #اليابانية. وتقول شركة NH Foods إن المنتج مصنوع من الـ“konnyaku“ المكون… pic.twitter.com/oTkgPzMK2J
— اليابان بالعربي 🇯🇵 (@nippon_ar) January 25, 2024

Viac k témam: alternatívne potraviny, rastlinné suroviny
Zdroj: SITA.sk – Japonský výrobca potravín vyvinul „alternatívneho tuniaka“ z rastlinných surovín, môže zachrániť populáciu rýb v oceánoch © SITA Všetky práva vyhradené.