SprávySvet

Kuleba verí, že Orbán a Szijjártó nie sú proruskí, ale promaďarskí politici

30.1.2024 (SITA.sk) – Ukrajinský minister zahraničných veci Dmytro Kuleba verí, že jeho maďarský kolega Péter Szijjártó a maďarský premiér Viktor Orbán nie sú proruskí, ale promaďarskí politici.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šéf ukrajinskej diplomacie to povedal v rozhovore pre maďarský spravodajský portál Telex, kedy ho požiadali, aby sa vyjadril k tvrdeniam, že Szijjártó a Orbán zastávajú proruské postoje. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Ak by to bola pravda, znamenalo by to vážne problémy pre aj Maďarsko. Myslím si, že sú promaďarskí. Ak by boli proruskí, tak by Péter (Szijjártó) na pondelkovom stretnutí nepovedal, že rešpektuje územnú celistvosť a suverenitu Ukrajiny,“ konštatoval Kuleba.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Szijjártó sa stretol s Kulebom a s vedúcim kancelárie ukrajinského prezidenta Andrijom Jermakom v meste Užhorod na západe Ukrajiny.

Viac k témam: Maďarský minister zahraničných vecí, Maďarský premiér, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinský minister zahraničných vecí, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Kuleba verí, že Orbán a Szijjártó nie sú proruskí, ale promaďarskí politici © SITA Všetky práva vyhradené.