SprávySvet

Prerušenie americkej vojenskej pomoci Ukrajine má vplyv na situáciu na fronte, tvrdí americký minister Blinken

30.1.2024 (SITA.sk) – Prerušenie americkej vojenskej pomoci Ukrajine má vplyv na situáciu na fronte. Ako referuje web news.sky.com, povedal to americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Bielemu domu došli peniaze pre Ukrajinu, čo znamená, že nemôže poslať ďalšiu muníciu ani rakety, aby jej pomohol v boji proti ruskej invázii. Ďalší balík pomoci pre Ukrajinu je už niekoľko mesiacov pozastavený pre nezhody v Kongrese.

Blinken na spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomníkom Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) Jensom Stoltenbergom povedal, že je presvedčený, že Kongres bude „mať naďalej silnú a obojstrannú podporu pre Ukrajinu“.

„Neexistuje žiadny iný čarovný hrniec na peniaze. Teraz sme mimo vojenskej pomoci, ktorú poskytujeme Ukrajine, a dokonca vidíme nejaké dôkazy o tom, ako sa to odráža na bojisku. Takže je absolútne nevyhnutné, absolútne naliehavé, aby sme to urobili (poskytli pomoc),“ povedal Blinken.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Viac k témam: pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Prerušenie americkej vojenskej pomoci Ukrajine má vplyv na situáciu na fronte, tvrdí americký minister Blinken © SITA Všetky práva vyhradené.