SlovenskoSprávy

Exact Systems: Dvadsaťročné jubileum spoločnosti oslávili najväčšou akvizíciou v jej histórii

9.2.2024 (SITA.sk) – Spoločnosť Exact Systems kúpila donedávna jednu z konkurenčných firiem QSR24h Group. Dvadsať rokov na trhu v oblasti riešení kontroly kvality tak koncom januára korunovala najväčšou akvizíciou vo svojej histórii, a naďalej si upevňuje aktivity v regióne strednej a východnej Európy. Exact Systems pôsobí v 13-tich krajinách Európy, vrátane Slovenska a Českej republiky a v Ázii.

Spoločnosť QSR24h Group bola založená v roku 2005. Do jej portfólia patria služby triedenia a opráv, rezidentné a inžinierske služby, audit a 3D merania. Je známa svojou excelentnou kontrolou kvality dodávanou najznámejším svetovým výrobcom OEM (Volkswagen, Audi, Škoda), zatiaľ čo Exact Systems sa zameriava predovšetkým na služby pre zákazníkov Tier 1 (napríklad Lear, Faurecia, ZF a ďalšie).

Posilnenie pozícií na špičke Akvizícia umožňuje spoločnosti Exact Systems komplementárny prístup k českému, slovenskému, maďarskému a poľskému trhu.
„Som rád, že skupina Exact Systems sa stáva najväčším hráčom na slovenskom trhu, posilňuje svoje vedúce postavenie v Českej republike a približuje sa pozícii tretej najväčšej spoločnosti v Maďarsku, kde ponúka jedinečné služby a riešenia bývalým, súčasným i budúcim zákazníkom,“ konštatuje Radovan Meleš, generálny riaditeľ Exact Systems na Slovensku a v Českej republike.

Spojenie síl je začiatkom spoločného úsilia k úspechu v oblasti outsourcingu kontroly kvality pre automobilový priemysel. Len nedávno (september 2023) vstúpila spoločnosť na francúzsky trh prostredníctvom spolupráce s firmou SNECI (formou Joint Venture).
„Očakávame skvelú kombináciu na kultúrnej úrovni, pretože obe organizácie sú veľmi podobne riadené a štruktúrované. Taktiež na obchodnej úrovni očakávame synergiu, ktorá našim manažérom umožní rast vďaka prijímaniu nových výziev. Naším cieľom je stať sa významnou silou na trhu kontroly kvality v automobilovom priemysle v strednej a východnej Európe i mimo nej,“ povedal Pawel Gos, generálny riaditeľ skupiny Exact Systems.

Dve desaťročia rastu a profesionálnych služieb

Spoločnosť Exact Systems bola založená 30. januára 2004 v Poľsku a je popredným poskytovateľom riešení kontroly kvality, t. j. selekcia, oprava a triedenie častí, komponentov a finálnych produktov pre najmä pre automobilový priemysel. Zákazníkmi spoločnosti sú hlavne poskytovatelia a dodávatelia pre automobilový priemysel a výrobcov áut. Medzi jej klientov patria aj podniky, ktoré sa zúčastňujú na veľkovýrobe elektroniky, domácich spotrebičov a kozmetiky.
Máme za sebou 20 rokov rozvoja, prosperity a budovania dobrých vzťahov. Čaká nás ešte veľa výziev, ktoré budúcnosť prinesie. Či už sú to pripravované zmeny vnútri našej spoločnosti, ale aj na národnej a medzinárodnej priemyselnej scéne. Veríme, že aj v budúcnosti budeme neustále udávať smer štandardov kvality. Pretože kvalite je prvoradá,“ dodáva Radovan Meleš.

www.exactsystems.sk

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: SITA.sk – Exact Systems: Dvadsaťročné jubileum spoločnosti oslávili najväčšou akvizíciou v jej histórii © SITA Všetky práva vyhradené.