SprávySvet

Izraelské letectvo spustilo rozsiahlu vlnu útokov na Libanon, hlásia aj zranených (video)

14.2.2024 (SITA.sk) – Izraelské vzdušné sily spustili „rozsiahlu vlnu útokov“ v Libanone. V stredu to oznámila izraelská armáda. Štátne médiá v Libanone, ako aj médiá tamojšieho hnutia Hizballáh hlásili nálety na niekoľko miest na juhu krajiny. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Izraelské nálety nasledujú po raketovom útoku na severoizraelské mesto Cfat, ktorý podľa izraelskej armády pochádzal z libanonského územia. Podľa miestnej nemocnice Ziv pri útoku najmenej osem ľudí utrpelo zranenia.

Israeli occupation forces shelled civilian areas in south #Lebanon pic.twitter.com/IKGt9nLZb1— War Reports (@cheguwera) February 14, 2024

Cezhraničné paľby medzi Izraelom a libanonským Hizballáhom a ďalšími frakciami v južnom Libanone sa objavujú od októbra, pričom vypukli deň po tom, ako hnutie Hamas, spojenec Hizballáhu, zaútočilo 7. októbra na Izrael, čo vyvolalo vojnu v Pásme Gazy.

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Nálety, Pásmo Gazy, Raketový útok
Zdroj: SITA.sk – Izraelské letectvo spustilo rozsiahlu vlnu útokov na Libanon, hlásia aj zranených (video) © SITA Všetky práva vyhradené.