SlovenskoSprávy

Muž na ulici zastrelil psa pred očami majiteľky a 7-ročného chlapca, už čelí obvineniu

14.2.2024 (SITA.sk) – Vyšetrovateľ enviropolície z Národnej centrály osobitných druhov kriminality v Nitre obvinil 54-ročného muža z Jalšového v okrese Hlohovec za prečin usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu.

Väzenie až na päť rokov

Obvinený v auguste 2023 na mieste prístupnom verejnosti, konkrétne na ulici v blízkosti rodinných domov v obci Jalšové, zastrelil kríženca jazvečíka v bezprostrednej blízkosti jeho majiteľky a sedemročného dieťaťa.

Ako informovala Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru, v prípade dokázania viny páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až do výšky päť rokov.

Strelné poranenie hrudníka

Ako dôvod usmrtenia psa legálne držanou strelnou zbraňou obvinený uvádzal to, že pes na neho štekal a pobehoval okolo neho. Páchateľ spôsobil psovi strelné poranenie hrudníka, na následky ktorého, aj napriek včasnej chirurgickej intervencii, pes neskôr uhynul. Svedkom incidentu bol okrem majiteľky psa aj jej 7-ročný synovec.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. V prípade usmrtenia spoločenského zvieraťa, akým je napríklad pes alebo mačka, bez primeraného dôvodu, je takéto konanie považované za trestný čin.

Zdroj: SITA.sk – Muž na ulici zastrelil psa pred očami majiteľky a 7-ročného chlapca, už čelí obvineniu © SITA Všetky práva vyhradené.