SprávySvet

Rusi útočili raketami na Kramatorsk a Sloviansk, na Kupiansk zhodili najmenej 12 leteckých bômb

18.2.2024 (SITA.sk) – Po najnovších ruských útokoch evidujú na Ukrajine viacero obetí medzi civilistami. V sobotu večer ruské sily zaútočili raketami na mestá Kramatorsk a Sloviansk v Doneckej oblasti, ktoré sú pod kontrolou Ukrajiny.

Gubernátor oblasti Vadym Filaškin na Telegrame uviedol, že v Kramatorsku rakety zasiahli priemyselnú zónu a obytné oblasti, pričom prišli o život dve osoby a pod troskami domov zostali zakliesnené najmenej štyri osoby.

Raketa zasiahla školu

V Sloviansku zasiahla ruská raketa školu, pričom v troskách údajne uviazla jedna osoba.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pri útokoch na Kupiansk v Charkivskej oblasti, pri ktorých Rusi použili letecké bomby, zahynula jedna žena a zranilo sa najmenej päť ľudí.

Ostreľovali aj Sumskú oblasť

Ako na Telegrame uviedol tamojší gubernátor Oleh Synjehubov s odvolaním sa na šéfa miestnej polície, ruské sily zhodili na mesto minimálne 12 bômb.

V susednej Sumskej oblasti podľa tamojších predstaviteľov ostreľovanie obce Chotin zabilo jedného obyvateľa a ďalšieho zranilo.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi útočili raketami na Kramatorsk a Sloviansk, na Kupiansk zhodili najmenej 12 leteckých bômb © SITA Všetky práva vyhradené.