SlovenskoSprávy

Slovania sa zabíjajú a západ to podporuje, podľa Fica konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie

24.2.2024 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) je stále na sto percent presvedčený, že konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie.

„Je naivné sa domnievať, že jadrovú veľmoc, ako je Ruská federácia môže niekto poraziť v konvenčnej vojne,“ uviedol premiér v diskusnej relácii Sobotné dialógy verejnoprávnej televízie RTVS.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Súhlasí však s tým, že Rusko vstupom na územie Ukrajiny porušilo medzinárodné práva. „Slovania sa zabíjajú a západ to podporuje,“ doplnil.

Fico tvrdí, že vojenská agresia na Ukrajine má korene ešte v roku 2014 a dodal, že Rusko bolo neustále klamané. Podľa premiéra Rusko za vážne bezpečnostné rizika vyhodnotilo klamstvo, že NATO sa nebude rozširovať.

Zároveň si myslí, že by bolo obrovskou chybou, keby sme v súčasnosti uvažovali o vstupe Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie. Pokiaľ bude predsedom vlády, bude túto možnosť blokovať.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Slovania sa zabíjajú a západ to podporuje, podľa Fica konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie © SITA Všetky práva vyhradené.