Ekonomika

Bývalí príslušníci obecnej polície už onedlho dostanú príspevky zo Sociálnej poisťovne

27.2.2024 (SITA.sk) – Sociálna poisťovňa začala v týchto dňoch posielať prvé rozhodnutia o príspevku bývalým príslušníkom obecnej polície. Prvú výplatu priznaných mesačných príspevkov spolu s doplatkom za predchádzajúce obdobie zrealizuje v druhej polovici marca. Do utorka Sociálna poisťovňa eviduje 156 žiadostí o tento príspevok. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Sociálna poisťovňa začala od prvého januára tohto roka na základe novely zákona o obecnej polícii rozhodovať o príspevku za prácu v obecnej polícii.

Príspevok za prácu v obecnej polícii je pravidelnou peňažnou dávkou, vyplácanou Sociálnou poisťovňou bývalým príslušníkom obecnej polície ktorejkoľvek obce na Slovensku. Nárok na príspevok za prácu v obecnej polícii vznikne žiadateľovi po splnení troch podmienok súčasne. Žiadateľ čase podania žiadosti o príspevok za prácu v obecnej polícii už nie je jej príslušníkom, pracovný pomer v obecnej polícii trval najmenej 25 rokov a dovŕšil vek najmenej 56 rokov.

Viac k témam: Finančný príspevok, Sociálne
Zdroj: SITA.sk – Bývalí príslušníci obecnej polície už onedlho dostanú príspevky zo Sociálnej poisťovne © SITA Všetky práva vyhradené.