SprávySvet

Rusko utrpelo vo februári najväčšie priemerné denné straty od začiatku invázie na Ukrajinu, uviedlo britské ministerstvo obrany

3.3.2024 (SITA.sk) – Priemerný denný počet mŕtvych a zranených v ruských silách na Ukrajine bol minulý mesiac najvyšší od začiatku vojny pred dvoma rokmi.

Ako informuje spravodajský portál Ukrajinská pravda, vo svojom najnovšom spravodajskom hlásení o vojne na Ukrajine to uviedlo britské ministerstvo obrany. Ruské priemerné straty podľa neho vo februári predstavovali 983 ľudí denne.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruská federácia od začiatku invázie na Ukrajinu podľa Londýna pravdepodobne stratila viac ako 355-tisíc vojakov, či už v dôsledku smrti alebo zranení. Zvýšenie denných priemerných strát je takmer určite v dôsledku záväzku Ruska k masívnej opotrebovávacej vojne.

„Hoci je to nákladné z hľadiska ľudských životov, výsledný efekt zvýšil tlak na pozície Ukrajiny naprieč frontovou líniou,“ konštatuje britské ministerstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: ruské straty, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko utrpelo vo februári najväčšie priemerné denné straty od začiatku invázie na Ukrajinu, uviedlo britské ministerstvo obrany © SITA Všetky práva vyhradené.