SprávySvet

V ukrajinskej obci Ivanivske pri Bachmute pokračujú ťažké boje, Rusi tiež útočia na Bohdanivku

4.3.2024 (SITA.sk) – Na bachmutskom fronte v obci Ivanivske pokračujú ťažké boje. Rusi sa tiež snažia zaútočiť na dedinu Bohdanivka. Ako referuje web Ukrajinská pravda, povedal to hovorca ukrajinských síl na východe krajiny Iľja Jevlaš.

„V tejto chvíli Rusi pokračujú v útokoch na obec Ivanivske na bachmutskom fronte, na hraniciach obce už prebiehajú ťažké boje. Naši vojaci hrdinsky vzdorujú a snažia sa zatlačiť Rusov z ich pozícií. Rusi sa pokúšajú zaútočiť aj na osadu Bohdanivka ležiacu severne od obce Časiv Jar. Sú tam vyslané výsadkové jednotky, motorizované pluky a záloha útočnej armády,“ povedal Jevlaš.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podotkol, že cieľom Rusov bolo obsadiť Časiv Jar, no „zatiaľ bezvýsledne“.

„Naši obrancovia držia líniu a nepúšťajú Rusov dopredu. Okrem toho bolo vybudovaných niekoľko obranných línií a silných mínových bariér, ako aj desiatky pozícií na rozmiestnenie nášho personálu, berúc do úvahy terén a nevyhnutné požiadavky, aby naši chlapci a dievčatá mohli účinne zasiahnuť nepriateľa a zároveň byť dobre chránení pred ruskými útokmi,“ povedal Jevlaš.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, ruská amáda, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda
Zdroj: SITA.sk – V ukrajinskej obci Ivanivske pri Bachmute pokračujú ťažké boje, Rusi tiež útočia na Bohdanivku © SITA Všetky práva vyhradené.