SlovenskoSprávy

Pellegrini opäť obchádza transparentný účet a klame občanov, podľa Korčoka v časopise absentuje povinné označenie reklamy

7.3.2024 (SITA.sk) – V schránkach po Slovensku je už druhé číslo netransparentného volebného časopisu prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Tvrdí to jeho protikandidát Ivan Korčok.

Absencia povinného označenia

Podľa Korčoka v predmetnom časopise, tak ako aj v jeho prvom vydaní, absentuje povinné označenie politickej reklamy, a to i napriek tomu, že je to podľa jeho názoru očividne organizovaná a cielená Pellegriniho kampaň, ktorej hodnotu Korčok odhaduje na viac než 100-tisíc eur.

„Favorit prezidentských volieb tak opäť obchádza transparentný účet a klame občanov Slovenska, keď porušuje zákon,“ myslí si občiansky kandidát Korčok.

Podnet na ministerstve

Korčok pritom pred niekoľkými dňami v súvislosti s prvým vydaním časopisu podal podnet na Ministerstvo vnútra (MV) SR. „Tým sa ale zjavne kampaňový tím Petra Pellegriniho nenechal vôbec vyrušiť,“ skonštatoval Korčok a označil za smutné, že v koalícii nerešpektujú základné pravidlá.

„Priatelia, majte prosím oči otvorené, do volieb nás v kampani od zástupcov vládnej moci ešte určite čaká množstvo úderov pod pás a netransparentných krokov. Overujte si fakty, vysvetľujte priateľom, kde je pravda a nebojte sa ozvať, keď pravidlá nedodržiavajú tí, ktorí by ich mali strážiť,“ apeloval na záver.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentská kampaň, Prezidentské voľby na Slovensku 2024, Transparentný účet
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini opäť obchádza transparentný účet a klame občanov, podľa Korčoka v časopise absentuje povinné označenie reklamy © SITA Všetky práva vyhradené.