SprávySvet

Talianski ministri apelujú na západné krajiny, v záujme jednotnej stratégie by sa mali „vyhýbať veľkým vyhláseniam“

16.3.2024 (SITA.sk) – Taliansky minister obrany Guido Crosetto vyhlásil, že Západ by sa mal vyhýbať veľkolepým vyhláseniam, ako je posielanie vojakov Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) na Ukrajinu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako referuje web news.sky.com, v rozhovore pre denníka La Repubblica tiež povedal, že krajiny EÚ by sa nemali stretávať v menších skupinkách, keď je v Únii 27 štátov.

Crosetto podotkol, že región potrebuje „jasnú, neprotirečivú stratégiu a možno ju bude budovať spoločne ako koalícia“. Kritizoval piatkové stretnutie lídrov Nemecka, Francúzska a Poľska a povedal, že je „nepraktické“ rozdeľovať európsku koalíciu.

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani zasa v sobotu v samostatnom rozhovore pre denník Corriere della Sera vylúčil, že by niekedy vyslal talianskych vojakov na Ukrajinu, keď povedal: „Naším cieľom je dosiahnuť mier, nie rozširovať vojnu“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Taliansky minister obrany
Zdroj: SITA.sk – Talianski ministri apelujú na západné krajiny, v záujme jednotnej stratégie by sa mali „vyhýbať veľkým vyhláseniam“ © SITA Všetky práva vyhradené.