SprávySvet

Británia a Nemecko odsudzujú teroristický útok v Moskve, Baerbocková hovorí o chladnokrvnej vražde (foto)

23.3.2024 (SITA.sk) – Nemecký kancelár Olaf Scholz odsúdil „strašný teroristický útok na nevinných návštevníkov koncertu v Moskve“. „Naše myšlienky sú s rodinami obetí a všetkými zranenými,“ uviedol vo vyhlásení, ktoré zverejnil v sobotu. Informuje o tom web CNN.

Chladnokrvná vražda

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v sobotu na mikroblogovacej sieti X napísala, že smúti spolu s rodinami návštevníkov koncertu, ktorí boli „chladnokrvne zavraždení“.

„Odsudzujeme zbabelý, neľudský teror – kdekoľvek,“ vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie.

Wir trauern mit den Familien der Opfer des Anschlags bei #Moskau. Unschuldige Menschen, die einfach nur zu einem Rockkonzert gehen wollten, wurden kaltblütig ermordet. Wir verurteilen feigen, unmenschlichen Terror – an jedem Ort. Den Menschen in Russland gilt unser Mitgefühl.
— Außenministerin Annalena Baerbock (@ABaerbock) March 23, 2024

Sústrasť rodinám

Teroristický útok v Moskve odsúdil aj britský minister zahraničných vecí David Cameron. V sobotu vyhlásil, že Spojené kráľovstvo „čo najdôraznejšie odsudzuje vražedný teroristický útok“ v Moskve, ktorý sa odohral v piatok večer.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok v Moskve (fotografie)

„Vyjadrujeme najhlbšiu sústrasť rodinám mnohých obetí,“ napísal Cameron na mikroblogovacej sieti X. „Nič nemôže nikdy ospravedlniť také strašné násilie,“ dodal. Informuje o tom portál CNN.

The UK condemns in the strongest terms the deadly terrorist attack at the Crocus City Hall near Moscow.
We offer our heartfelt condolences and express our deepest sympathy to the families of the many victims.

Nothing can ever justify such horrific violence.

— David Cameron (@David_Cameron) March 23, 2024

Viac k témam: Britský minister zahraničných vecí, Nemecká ministerka zahraničných vecí, Nemecký kancelár, streľba v Moskve, Teroristický útok, Teroristický útok v Moskve
Zdroj: SITA.sk – Británia a Nemecko odsudzujú teroristický útok v Moskve, Baerbocková hovorí o chladnokrvnej vražde (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.