Ekonomika

Minister Tomáš pripravuje ďalšie sociálne opatrenie pre rodiny s deťmi, rodinnú kartu (video)

5.4.2024 (SITA.sk) – Rezort práce pracuje na ďalšom sociálnom opatrení pre rodiny, mala by ním byť tzv. rodinná karta. Ponúkala by zľavy na tovary súvisiace so starostlivosťou o deti alebo služby, ktoré rodina potrebuje.

„Začali sme organizovať okrúhle odborné stoly k tomuto ďalšiemu sociálnemu riešeniu pre rodiny. Prezentovali sme ju ešte pred voľbami a je súčasťou programového vyhlásenia vlády,“ uviedol v piatok pred médiami minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. Rodinné karty by mali byť určené pre všetky rodiny s deťmi.

„Karta bude slúžiť tak, že keď ju použijete, dostanete zľavu napríklad na školskú pomôcku, v prípade malých detí na plienky alebo detskú výživu,“ vysvetlil Tomáš. Súčasťou by mohlo byť aj tzv. krúžkovné, ktoré v minulosti predstavoval Igor Matovič, avšak muselo by byť dobre nastavené. Ku konkrétnym detailom a financovaniu tohto opatrenia sa zatiaľ minister nechcel vyjadrovať.

„Akonáhle budeme mať finálnu verziu rodinnej karty a budeme mať vydiskutované jej financovanie s ministerstvom financií, tak ju radi predstavíme,“ uzavrel.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, podpora rodiny, Sociálne, sociálne opatrenia
Zdroj: SITA.sk – Minister Tomáš pripravuje ďalšie sociálne opatrenie pre rodiny s deťmi, rodinnú kartu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.