SprávySvet

Počet obetí sa po zrútení diaľnice v Číne zvýšil, po kolapse cesty našli 23 vozidiel

2.5.2024 (SITA.sk) – Počet mŕtvych po zrútení časti diaľnice v horskej oblasti južnej Číny sa zvýšil na 36. Samospráva v meste Mej-čou v provincii Kuang-tung vo štvrtok informovala, že po kolapse cesty našli 23 vozidiel. Tridsať ľudí utrpelo zranenia, ale žiadne nie je život ohrozujúce, uviedla tiež samospráva.

Úsek diaľnice, ktorý je 17,9 metra dlhý, sa zrútil v stredu o zhruba 2:00 miestneho času. Svedkovia pre miestne médiá povedali, že počuli hluk a videli, ako sa po prejazde cez spomenutý úsek niekoľko metrov za nimi vytvorila diera.

Videá a snímky v miestnych médiách ukazovali oheň a dym vychádzajúci z miesta aj začiernené autá ležiace na svahu pod cestou.

Pátracie úsilie komplikoval vytrvalý dážď, štrk a zemina, ktoré padali na miesto, čo predstavovalo určité riziko pre pracovníkov, uviedol pre čínske médiá predstaviteľ hasičského zboru. Záchranárom pomáhali psy, bagre aj žeriavy.

V oblasti v uplynulých dňoch výdatne pršalo. V častiach Kuang-tung za minulé dva týždne zaznamenali rekordné zrážky a záplavy, ako aj krúpy. V provinčnom hlavnom meste Kanton minulý týždeň tornádo zabilo päť ľudí.

Viac k témam: Diaľnica, Hasiči, Tornádo, Záchranári, Záplavy
Zdroj: SITA.sk – Počet obetí sa po zrútení diaľnice v Číne zvýšil, po kolapse cesty našli 23 vozidiel © SITA Všetky práva vyhradené.