SlovenskoSprávy

Slovakia Travel má novú generálnu riaditeľku, Keketi personálnu zmenu odôvodnil ako nutnosť zladenia agend

8.5.2024 (SITA.sk) – Národná organizácia na podporu a propagáciu cestovného ruchu Slovakia Travel má novú generálnu riaditeľku. Ivana Vala Magátová na tomto poste nahradila dočasne poverenú generálnu riaditeľku Luciu Matviju.

Personálna zmena

Minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi (nominant SNS) personálnu zmenu zdôvodnil tým, že ako už avizovali, vo fungovaní Slovakia Travel príde k určitým zmenám, hlavne z dôvodu vzniku nového ministerstva a nutnosti zladenia agend oboch organizácií.

Agentúra bude po posledných zmenách zodpovedná aj za organizáciu prezentácie Slovenska na svetovej výstave EXPO 2025 v Osake. Pani Magátová bude mať pred sebou veľa výziev a viacero nových projektov, pri ktorých jej prajem veľa úspechov,“ povedal Dušan Keketi.

Sekcia podpory cestovného ruchu

Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) v stredu informovalo, že Ivana Vala Magátová naposledy pôsobila ako generálna komisárka slovenskej expozície pre výstavu EXPO 2025 v Osake, má tiež bohaté skúsenosti zo svetových výstav v španielskej Zaragoze aj z čínskeho Šanghaja. Predtým pôsobila ako generálna konzulka v Šanghaji, či ako riaditeľka bývalej Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR).

„Dočasne poverená generálna riaditeľka Lucia Matvija v agentúre pokračuje ďalej na svojej pôvodnej pozícii riaditeľky sekcie podpory cestovného ruchu,“ uviedol hovorca MCRŠ Tomáš Kováč.

Lucia Matvija v Slovakia Travel pôsobí od 15. mája 2021, vo februári tohto roka na jej čele vystriedala odvolaného generálneho riaditeľa Václava Miku, ktorý agentúru viedol od jej založenia takmer tri roky.

Slovakia Travel je štátna rozpočtová organizácia, ktorá vznikla 1. apríla 2021. Jej misiou je podpora rozvoja cestovného ruchu v Slovenskej republike, jej propagácia a prezentácia v zahraničí a doma ako cieľovej krajiny cestovného ruchu. Organizácia od svojho založenia fungovala v pôsobnosti ministerstva dopravy, po vzniku ministerstva cestovného ruchu a športu 1. februára tohto roka prešla do jeho kompetencií spolu s cestovným ruchom.

Viac k témam: generálna riaditeľka, Minister cestovného ruchu a športu SR, Turizmus
Zdroj: SITA.sk – Slovakia Travel má novú generálnu riaditeľku, Keketi personálnu zmenu odôvodnil ako nutnosť zladenia agend © SITA Všetky práva vyhradené.