PR a inzercia

Nové termokamery od Axisu umožňujú detekciu zvukov i ochranu perimetru s využitím AI

Spoločnosť Axis Communications oznamuje uvedenie dvoch termálnych kamier pre spoľahlivú detekciu a verifikáciu incidentov. Kamery AXIS Q1951-E a AXIS Q1952-E sú ideálne na zabezpečenie perimetru i detekciu na veľké vzdialenosti, poskytujú vysoko kvalitné termálne video streamy za každého počasia a za akýchkoľvek svetelných podmienok. Vďaka novým funkciám aplikácie AXIS Perimeter Defender tiež zvládnu aj presnú klasifikáciu objektov.

Kamery AXIS Q1951-E a AXIS Q1952-E ponúkajú optimálny kontrast obrazu, kamera AXIS Q1952-E navyše disponuje termálnym rozlíšením VGA 640×480 na detailnejšie pokrytie širokých oblastí. Vďaka termálnym paletám môžu tieto sieťové termokamery identifikovať rôzne zdroje tepla vyžarujúce rovnaké množstvo tepelnej energie, čo uľahčuje a zefektívňuje interpretáciu scény.

Ochrana perimetru na báze AI

Obe kamery sa dodávajú s predinštalovanými funkciami AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard a AXIS Loitering Guard, ktoré slúžia na proaktívne monitorovanie. Ku kamerám je ďalej možné zakúpiť softvér AXIS Perimeter Defender. Táto aplikácia na zabezpečenie obvodu pozemku beží priamo v kamere, jej nové funkcie založené na umelej inteligencii sú navyše určené práve pre kamery AXIS Q1951-E a AXIS Q1952-E. Softvér vďaka tomu ponúka lepšiu ochranu perimetra, presnejšiu klasifikáciu osôb aj vozidiel a ľahšie, flexibilnejšie nastavovanie. Prináša tak optimálny výkon v akomkoľvek teréne, s menším počtom falošných poplachov i v náročných podmienkach, ako je dážď, sneh alebo scény s odleskami a tieňmi.

Požívateľom kamier AXIS Q1951-E / Q1952-E ponúka AXIS Perimeter Defender hneď tri rôzne módy – štandardný režim kalibrácie, režim AI alebo kombinovaný režim kalibrácie a AI.

Štandardný režim (ktorý je ako jediný dostupný aj pre ďalšie kamery kompatibilné s aplikáciou) vyžaduje rovný terén, správne upevnenie kamery a kalibráciu, okrem iného pre prípadnú klasifikáciu ľudí a vozidiel. Režim umelej inteligencie dokáže klasifikovať ľudí a vozidlá – s vysokou spoľahlivosťou – bez akejkoľvek kalibrácie alebo osobitných požiadaviek na terén, či upevnenie kamery. Kombinovaný režim kalibrácie a AI zaisťuje minimálny počet falošných poplachov a navyše umožňuje synchronizáciu termokamery s PTZ kamerou prostredníctvom aplikácie AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking.

Súčasťou nových sieťových termokamier AXIS Q1951-E/AXIS Q1952-E je konektor pre mikrofón. Ten okrem možnosti pripojenia zvuku otvára príležitosť na využitie analytických funkcií tretích strán. Zvuková analýza môže napr. detekovať agresívne správanie alebo výstrely a následne spúšťať definované udalosti.

Medzi kľúčové vlastnosti nových kamier AXIS Q1951-E a AXIS Q1952-E patria:

  • spoľahlivá detekcia 24/7
  • kompaktné, robustné prevedenie, materiál bez halogénu
  • podpora analytiky založenej na umelej inteligencii
  • elektronická stabilizácia obrazu
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti

Tieto kompaktné a ľahké kamery disponujú tiež vstavanými funkciami kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a ochrániť systém. Ide napríklad o službu Axis Edge Vault, ktorá zaisťuje bezpečné ukladanie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov a chráni ID zariadení Axis.

Nové kamery, rovnako ako aplikácia AXIS Perimeter Defender budú v predaji prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis a jej partnerov.