PR a inzercia

Relax a úľava od bolesti zároveň? Vodoliečba pôsobí priaznivo na celé telo

Ste po náročnej práci unavený? Spôsobuje vám stuhnutosť svalov výrazné nepohodlie a časom sa začínajú u vás stále častejšie objavovať bolesti? V tom prípade je ideálne obdobie na relax v prírodnej minerálnej a termálnej vode.

Termoterapia je už veľmi dávno jedným z najžiadanejších liečebných postupov, prostredníctvom ktorého dávame svoje telo do poriadku. Zbaví vás bolesti a uvedie celé telo i myseľ do stavu, v ktorom je zvládanie bežných vecí jednoduchšie a bez následkov na fyzickom a psychickom zdraví.

Pokračujte v čítaní a dozviete sa, aké ďalšie výhody vám vodoliečba prinesie.

Bezpečný a jednoduchý spôsob zlepšenia psychického aj fyzického zdravia

Až na niekoľko výnimiek, ktoré treba konzultovať s odborným lekárom, je kúpeľná vodoliečba bezpečná a jednoduchá činnosť, ktorá môže prirodzene posilniť vaše fyzické i psychické zdravie. Vo všeobecnosti sa kúpanie v horúcom prameni neodporúča iba tehotným ženám, tým, ktorí majú vážne srdcové ochorenia a veľmi malým deťom. Väčšina ľudí však môže mať z toho, že strávia nejaký čas ponorením sa do geotermálnej vody v kúpeľoch nemalý prospech.

Termoterapia uľavuje od rôznych bolestí

Príjemná termoterapia je prirodzenou relaxačnou aktivitou, ktorá pomáha tlmiť bolesť, najmä v oblasti svalov, ale aj kĺbov. Tí, ktorí pociťujú závažnejšie formy chronickej bolesti z chorôb, ako je artritída a fibromyalgia, nájdu preto hlbokú úľavu od bolesti vo vysoko mineralizovaných a termálnych prameňoch tiež.

Zlepšuje stav pleti

Vodoliečba sa nepoužíva iba na pohybový aparát, ale aj pleť. Po termoterapii si mnohí ľudia všimnú, že ich pokožka je jemnejšia, hladšia a zdravšia. Účinok je spôsobený minerálmi, najmä oxidom kremičitým a sírou, ktoré pomáhajú vyživovať a hydratovať vonkajšiu vrstvu pokožky. Ďalšie výhody pre pokožku zahŕňajú úľavu od stavov, ako je psoriáza, akné, ekzém a suchá pokožka hlavy.

Podporuje cirkuláciu krvi

Hlavnou funkciou obehového systému je dopravovať okysličenú krv a živiny do svalov, tkanív a orgánov, aby správne fungovali. Efektívny obehový systém je tiež kľúčom k zdraviu mozgu a srdca. A práve liečba teplou a mineralizovanou vodou, ako bolo dokázané, zlepšuje túto cirkuláciu. Aj to je dôvod, prečo lekári často odporúčajú kúpele po náročných operáciách a prekonaných ochoreniach.

Ideálna metóda na upokojenie

Stres, depresia a úzkosť sú vážne poruchy, ktoré by mal riešiť kvalifikovaný lekár. Nielen štúdie, ale aj prax však ukázali, že termoterapia môže zmierniť príznaky a pomôcť uvoľniť telo aj myseľ. Zabudnite preto na antidepresíva a vyskúšajte večerný kúpeľ, ktorý vám pomôže uniesť sa do krajiny snov. Prípadne využite víkend na návštevu termálnych kúpeľov. Veď na to, aby sa vaša nálada zmenila k lepšiemu, niekedy stačí naozaj málo. Tak prečo nezačať solídnym odpočinkom v teplej a liečivej vode.

Zdroj obrázka: BGStock72/Shutterstock.com