PR a inzercia

Je leto ideálne obdobie na odstránenie kožných výrastkov a bradavíc?

Bradavice sú bežným kožným problémom, ktorý môže spôsobiť nepohodlie alebo nízke sebavedomie, takže mnohí z nás sa snažia svoju pleť týchto a iných nedokonalostí najmä v lete zbaviť. Je to ale dobré riešenie, keď aj pre zdravú a hladkú pokožku predstavuje silné slnečné žiarenie hrozbu?

Prečo sa neoplatí bradavice podceňovať?

Bradavice samy osebe nie sú nebezpečné, no môžu byť nepohodlné, bolestivé a neestetické. Sú spôsobené vírusmi z rodiny papilomavírusov (HPV – Human Papilloma Virus), ktoré môžu byť prenášané z osoby na osobu alebo cez kontaminované povrchy.

Napriek minimálnej hrozbe, niektoré typy HPV vírusov predsa len súvisia s vyšším rizikom vzniku určitých typov rakoviny, najmä rakoviny krčka maternice, ústnej dutiny a hrdla, análnych a genitálnych oblastí. Tieto typy sú ale vo väčšine prípadov prenášané sexuálne, nie cez bežné bradavice, ktoré sa zvyčajne objavujú na rukách a nohách.

Aj v lete môže byť preto odstránenie bradavice nutné, treba sa však poradiť s odborným lekárom, ktorý dokáže na základe overených postupov bradavice odstrániť, liečiť alebo zamedziť šíreniu vírusov.

Výzvy odstraňovania bradavíc v lete

Napriek tomu, že ide o pomerne neinvazívny a bezbolestný lekársky zákrok, počas leta môže odstraňovanie bradavíc alebo veľkých kožných výrastkov predstavovať pre telo a organizmus problém. Dôvod? Koža je po zákroku viac odhalená, citlivá a náchylná na spálenie škodlivými UV lúčmi slnka.

Rovnako, plávanie v bazénoch alebo moriach krátko po odstránení bradavíc môže byť problematické. Chlór a morská soľ môžu dráždiť liečenú oblasť a skomplikovať či dokonca spomaliť proces hojenia rany.

Prečo môže byť odstránenie bradavíc v lete dobrým nápadom?

Na druhej strane máme v lete viac času, takže nielen na zákrok, ale aj hojenie rany je v tomto období dostatočný priestor. Prispieva k tomu aj príjemný pocit tepla, vďaka ktorému nemusíme zákrokom ošetrenú pokožku zaťažovať ťažkými kúskami odevu a obuvi. Zbytočné „dráždenie a trenie môže tiež proces hojenia skomplikovať a spomaliť.

Profesionálne odstránenie bradavíc je základ

Ak ste sa teda rozhodli, že to nebudete odkladať a využijete aktuálne obdobie na skrášlenie pleti, treba dodržať niekoľko pravidiel. V prvom rade si treba nájsť čas a priestor na návštevu odborníka.

Klinikazdravia.sk vám v tomto smere ponúka viaceré a tie najlepšie profesionálne služby na rýchle odstránenie bradavíc. Odborníci na krásnu a zdravú pleť vám však poskytnú nielen dobré rady, ale aj riešenia vhodné pre čo najjednoduchšie zvládnutie problematickej situácie.

Vo všeobecnosti tak môže byť odstránenie bradavíc a výrastkov bezpečné počas celého roka. Kľúčom je dodržiavať správnu starostlivosť o kožu po zákroku, vrátane ochrany pred slnkom a vyhýbanie sa potenciálne dráždivým aktivitám, ako je napríklad plávanie.

Zdroj obrázka:Pixel-Shot/Shutterstock.com